HMKE tervezői felület

A weboldal használatára a Magyar Mérnöki Kamara által regisztrált villamos tervezők jogosultak az ELMŰ-ÉMÁSZ HÁLÓZATI KFT háztartási méretű kiserőmű ügyeikhez beadandó csatlakozási dokumentációk elkészítése céljából.

HMKE napelemes tervezői oldal

Háztartási méretű kiserőműnek (HMKE) nevezzük azokat a kisfeszültségű hálózatra csatlakozó kiserőműveket, melyek csatlakozási teljesítménye nem haladja meg az 50 kVA-t. Kiserőműnek minősül az 50 kVA-nél nagyobb, de 50 MW-nál kisebb teljesítményű erőmű. A háztartási méretű kiserőművek mérőhely kialakításában nincs eltérés a hagyományos mérőhelyekhez képest.

HMKE létesítése engedélyköteles (de nem termelői engedélyhez kötött) tevékenység minden olyan esetben, amikor a kiserőmű hálózatra csatlakozik és a hálózattal párhuzamos üzemben működik/működhet. Abban az esetben, ha a HMKE nem csatlakozik a közcélú hálózatra, akkor a létesítést csak bejelenteni szükséges.

A háztartási méretű kiserőművek csatlakozási dokumentációját elektronikusan ezen az oldalon keresztül csak tervezői regisztrációval adható be!